Nieuws

 • Xbox Game Pass en alle andere digitale producten voor de Xbox

  30 oktober 2017 Xbox Game Pass Nieuws

  Wij houden van de Xbox en het is tijd voor een mooi overzicht van alle digitale XBOX producten op een rijtje gezet. Van de Xbox Game Pass tot de Xbox Gift Cards.

  Wist je trouwens dat de nieuwe console op 7 november uitkomt?

  De nieuwste uitvoering, de XBOX ONE X, is vanaf 7 november 2017 verkrijgbaar.

  Die nieuwe XBOX wordt fantastisch en maakt 4K gaming echt mogelijk. Zijn wij enthousiast? Absoluut. Als je kijkt op de site van Xbox, dan zie je veel meer details terugkomen inclusief enkele games die exclusief gaat uitkomen. Denk bijvoorbeeld aan Crackdown 3 of Sea of Thieves. Woohooooo !!! Tegelijkertijd helpen ze je om te laten zien waar je de Xbox One X nog meer kunt kopen. Altijd handig.

  Wij focussen ons hier op de digitale producten voor de Xbox en geven graag antwoord op jouw vragen. Op welke mogelijke vragen kun je hier het antwoord vinden :

  • Welke digitale producten zijn er allemaal?
  • Wat kun je er allemaal mee?
  • Waar kan ik de digitale producten het beste kopen?
  • Hoe activeer ik een digitale code?

   

  Welke digitale producten zijn er allemaal voor de Xbox One ( X )?

  De volgende digitale producten zijn beschikbaar:

  1. Xbox One Games + DLC
  2. Xbox Live Gold abonnementen
  3. Xbox One Game Pass
  4. Xbox Gift Cards
  5. Ingame currencies

  Natuurlijk zijn er de Games en DLC (Downloadable Content en Season Passes) voor de Xbox One. Wat is een gamingconsole zonder games? Natuurlijk kun je er ook andere dingen mee doen, maar het gaat om GAMEN.

  Vroeger kocht je de games in de winkel. Je stapte in de auto, op de fiets of in de bus en ging naar je favoriete winkel toe. Door de schappen lopen op zoek naar de game die je wilde kopen. Als de zon schijnt, heerlijk, ondanks dat je al vaak een uurtje kwijt bent. Erg irritant als het koud is, regent, sneeuwt of een combinatie van allerlei niet prettige weersomstandigheden.

  Om het dan nog leuker te maken, kon het ook dat jouw game niet meer op voorraad was. ACK!
  Toen kwam het internet en kon je de games ook online bestellen. Ideaal maar je moet altijd wachten op de postbode en hopen dat er geen vertraging was. Beetje jammer als je direct wilt beginnen met spelen.

  De volgende stap....

  De volgende stap die nu meer en meer geaccepteerd wordt, is het digitaal kopen van je Xbox One game, of een ander product voor de Xbox zoals DLC. Ja, het wordt steeds makkelijker.
  Je gaat online, zoekt de game uit via een vergelijker, google shopping of zoekt welke webwinkels de game allemaal digitaal verkopen. Betaald voor de game en krijgt direct de activeringscode. Activeren, downloaden, installeren en klaar. Alles zo geregeld zonder de deur uit te moeten.

   

  Gaming online is next....

  Je hebt nu de game geïnstalleerd en bent klaar om te gamen. Eigenlijk wil je het liefst ook online kunnen spelen tegen je vrienden of 1 van de miljoenen andere gamers in de wereld.
  Om dit te kunnen doen op de Xbox One heb je een Xbox Live Gold abonnement nodig. Deze zijn er voor een periode van 3 en 12 maanden. Af en toe zie je op Xbox ook kennismakingsaanbiedingen langskomen voor 1 maand. Ideaal om te proberen maar vergeet niet om het automatisch verlengen uit te zetten. Dat kan je een hoop geld schelen.

  Xbox Live Gold is de enige manier om online games te kunnen spelen op de Xbox One, maar biedt je nog veel meer dan alleen het online kunnen gamen. Een kort overzicht van de mogelijkheden die je krijgt:

  • Gratis gamedemo’s – games uitproberen voordat je ze koopt
  • Entertainment apps zoals Netflix, Hulu Plus, Twitch en tal van andere populaire apps
  • Exclusieve Xbox beta’s om nieuwe games te beleven voordat ze uitgebracht zijn
  • Skype – chatten in HD kwaliteit met je vrienden op je tv. Met de speciaal ontworpen versie van deze app, kun je met de snap-functie communiceren met vrienden over de hele wereld terwijl je tv-kijkt of een game speelt
  • Sport apps waarmee je recente beelden en on-demand sport kunt kijken via bijvoorbeeld WWE, NBA, NFL, MLB en nog meer
  • Elke maand worden een 3 tal games gratis en voor niets exclusief voor Xbox Live Gold leden beschikbaar gesteld. Downloaden en spelen maar. Zo lang je Xbox Live Gold abonnement actief is, kun je de games blijven spelen. Wij hebben bijvoorbeeld nog steeds The Crew staan. Moet nog steeds uitgespeeld worden, maar zitten al op 90% ? . Idem voor Watch Dogs. Dus ja, zelfs AAA games kom je tegen op Games with Gold al zijn ze vaak iets ouder. Geeft dat? Helemaal niet! Het scheelt veel centjes en mijn eigen bibliotheek is nu al een paar honderd euro aan games.
  • Grote kortingen tot wel 75% op aankopen in de Xbox Store voor geselecteerde games, uitbreidingen en meer
  • Online gamen met spelers over de hele wereld
  • Home Gold zorgt ervoor dat iedereen in 1 huishouding kan meespelen met 1 Gold lidmaatschap. Ook toegang tot voordelen als Games with Gold hoort hierbij.

   

  Het nieuwste digitale product voor de Xbox One is de Xbox Game Pass.

  Het wordt al een beetje de Netflix van gamen genoemd en wij kunnen deze mensen geen ongelijk geven. Met de Game Pass krijg je een maand lang toegang tot een groot aanbod van games, die je allemaal kunt spelen.

  Op dit moment zijn er ruim 100 games beschikbaar voor Xbox One en de Xbox 360. Hier zitten ook oudere titels tussen, wat het ook een ideale dienst maakt om oudere games uit te proberen. Games die je misschien altijd al een keer had willen spelen. Als extra bonus kun je een Xbox One game in de catalogus van de Game Pass, die je geweldig vindt, ook nog eens met 20% korting kopen in de Xbox Store. DLC voor zo’n game is met 10% korting. Niet slecht toch.

  De Game Pass is dus een game abonnement voor de Xbox One.

  Moet je je voorstellen:
  Tot voor kort kocht je een Xbox console en kocht dan of een bundle, met 1 of 2 games erbij, of je moest eerst nog veel geld uitgeven aan 1 of meerdere games. Nu koop je de console, game pass erbij en gelijk kunnen kiezen uit ruim 100 games.

  Games als NBA2K16, HALO 5 Guardians, Mad Max, DiRT Rally, Farming Simulator 15 en nog veel meer.

  Onlangs zijn er ook weer nieuwe games toegevoegd waaronder State of Decay, ReCore Definitive Edition en Saints Row: Gat out of Hell.

  Tot zover de voordelen.

  Zijn er ook nadelen? Het ligt er maar net aan hoe je het bekijkt. Zie het meer als zaken waar je rekening mee moet houden.

  • Het aanbod in deze catalogus kan veranderen en er kunnen games bijkomen maar ook games afgaan. Mocht je net bezig zijn in een game die uit de catalogus verdwijnt, dan blijft je progress bewaard. Wel zul je de game dan moeten gaan kopen als je verder wilt spelen.
  • Koop je DLC voor een game, en de game verdwijnt uit de catalogus, dan kun je de DLC pas weer spelen als je de game hebt gekocht.
  • Wil je online een game spelen uit de Game Pass Catalogus, dan heb je wel Xbox Live Gold nodig. Voor offline gamen is dit niet het geval.

  De kosten voor een maand Xbox Game Pass zijn €9,99. Een mooi bedrag en een stuk goedkoper dan bijvoorbeeld PS Now.  Heb je je abbo geactiveerd, zoek dan de game uit die je wilt spelen. Downloaden en installeren maar en je bent klaar voor een mooie gaming ervaring.

  Er zijn 2 manieren om een Xbox Game Pass te kopen.

  1. Je koopt hem direct via je Xbox Console in de Xbox Store of bijvoorbeeld via xbox.com nadat je bent ingelogd op je account.
  2. Je koopt de Xbox Game Pass bij een geautoriseerde verkoper

   

  Waarom zou ik de Xbox Game Pass niet direct via de Xbox Store kopen?

  Op het moment dat je de Game Pass direct via de Xbox Store koopt, of via je account op xbox.com dan is er iets genaamd automatisch verlengen. Ook betaalgegevens worden op deze manier niet bewaard. De een vindt dit geen enkel probleem, een ander heeft dit liever niet. Een voordeel bij het aanschaffen via de Xbox Store is dat je deze pass 14 dagen gratis op proef krijgt. Mooi meegenomen om uit te proberen.

  Als je deze dan hebt uitgeprobeerd, en auto verlengen uit hebt gezet, dan is er ook de mogelijkheid om een Xbox Game Pass te kopen bij een geautoriseerde, door Microsoft goedgekeurde, verkoper. Deze online stores zijn erg makkelijk te herkennen omdat ze met veel trots aangeven een officieel goedgekeurde store te zijn (meer over dit onderaan de pagina).
  Je koopt dan een prepaid kaart in de vorm van een digitale activeringscode. De code verzilver je en je hebt een maand lang een Xbox Game Pass. Ideaal en makkelijk.

  De voordelen van het prepaid kopen van een Xbox Game Pass zijn:

  • Je hoeft niet na te denken over het stopzetten van de het abonnement
  • Je koopt jouw Xbox Game Pass bij een officieel geautoriseerde webwinkel, dus het is altijd goed.

   

  De Xbox Gift Cards

  De Xbox Gift cards, voorheen Microsoft Points, zijn prepaid kaarten met een bepaalde waarde. Deze prepaid kaarten zijn verkrijgbaar in de volgende waardes:

  • 5 euro
  • 10 euro
  • 15 euro
  • 20 euro
  • 25 euro
  • 30 euro
  • 50 euro
  • 75 euro

  Deze tegoed kaarten kun je voor verschillende toepassingen gebruiken.
  Natuurlijk kun je ze als een cadeau geven aan een bevriende gamer, familielid of iemand anders die bijvoorbeeld jarig is of is geslaagd voor een examen. Je kunt ze ook voor jezelf kopen en dan wordt het nog leuker.

  Een Xbox Gift Card is dus een prepaid kaart waarmee je tegoed kunt toevoegen aan je Xbox account. Dat tegoed kan vervolgens gebruikt worden voor tal van zaken.

  Wat dacht je van:

  • Games en entertainment kopen voor op de Xbox en Windows
  • De nieuwste games, map packs, films, tv, muziek, apps en nog veel meer*
  • Xbox One blockbuster games kopen op de dag van release
  • Ingame currency kopen zoals bijvoorbeeld FIFA 18 punten ( meer over ingame currency verderop op deze pagina)
  • Een cadeau geven aan iemand

  Vroeger kon je deze gift cards alleen in de winkel kopen, daarna kwam online erbij. Tegenwoordig zie je dat deze gift cards bijna tot niet meer in de fysieke winkels te verkrijgen zijn en is dit product een echt 100% online digitaal product geworden.

  Scheelt in ieder geval door de winkels struinen en de vervelende kraslaag weg te moeten halen of moeilijk doen met het openen van een kaartje langs een geperforeerde rand. Misschien ook wel een beetje de charme weg daarmee maar het is er een stuk makkelijker en sneller op geworden.

  Stel het is 21:47 uur en je wilt nog wat extra tegoed voor je FIFA punten of een extra optie in Shadow of War? Koop direct bij een geautoriseerde winkel je tegoed online, verzilver dit via je Xbox en het tegoed is bijgeschreven. Klaar om besteed te worden en je bent binnen een paar minuten aan de slag met je Shadow of War of FIFA currencies.

  Je kunt het misschien wel het beste vergelijken met Google Play of iTunes kaarten. Werking is precies hetzelfde alleen kun je er binnen de Xbox Store artikelen mee kopen.

  Ingame Currency

  Een begrip wat steeds meer zijn intrede heeft gedaan in de game wereld en helemaal een vlucht heeft genomen met de smart phone. Hoeveel juwelen er al zijn gekocht in de game Clash of Clans is al niet meer te tellen. Volgens ingewijden werd er in 2015 al ongeveer 1,5 miljoen dollar per dag omgezet.

  Kijken we naar de games op bijvoorbeeld de console, dan is dit echt groot geworden met FIFA en speficiek Ultimate Team. Met deze gamemode binnen FIFA bouw je je eigen droomteam. Je speelt dan niet meer met 1 van de teams binnen de game, maar je geeft je club zelf een naam en probeert vervolgens om de beste spelers te contracteren.

  Deze gamemode speel je wel met de spelers uit de echte voetbalwereld. Hoe je aan deze spelers komt, is door ze te kopen. Dit kopen gaat dan weer met FIFA coins.

  Met je FIFA punten, welke je kunt kopen met jouw Xbox tegoed, kun je pakjes met kaarten kopen. Vergelijkbaar met de voetbalkaartjes van vroeger als er een WK was. In zo een pakje zitten kaarten van voetbalspelers. Deze kun je toevoegen aan je team en zo steeds een sterker team bouwen.

  Wil je dat dit sneller gaat, dan kun je dus FIFA punten kopen om pakketjes met kaarten te kopen en te openen of je punten in te zetten om spelers te kopen van andere online spelers.

  Tegenwoordig zie je steeds meer games met de mogelijkheid om ingame aankopen te doen. Soms levert je dit voordelen op en soms is het puur visueel:

  1: Path of Exile is bijvoorbeeld een game die je geen voordeel geeft qua sneller afronden van een game. Wel kun je meer voorraadtabs kopen en meer currencies bewaren in je voorraad of mooie skins kopen voor je karakter.

  2: Shadow of War kent daarentegen War Chests. Deze kun je verdienen door bepaalde missies of uitdagingen te voltooien en zo misschien wel een Epic Orc te krijgen of je koopt War Chests met je tegoed op je Xbox account.

  Tal van mogelijkheden dus.

  Ingame currencies zijn een onderwerp wat bij verschillende mensen gevoelig ligt. Je ziet dan argumenten langskomen als:

  • Als je maar genoeg geld uitgeeft, dan kun je winnen
  • Het is geen echte speler, die heeft gewoon alles gekocht
  • Ingame purchases maken de game kapot

  Wij zitten daar anders in.

  Als je ingame iets wilt kopen, of je daar nu voordeel van hebt of niet, dan moet je dat gewoon helemaal zelf weten. Wil je het niet, dan moet je het gewoon niet doen.
  Iedereen blij, maar als je wel iets ingame gaat kopen, haal dan wel je Xbox Gift Card bij ons haha.

  Tot zover een overzicht van alle soorten digitale producten verkrijgbaar voor de Xbox One. Als iemand nu denkt, je bent Season Passes vergeten, dat klopt. Die gooien we onder DLC ?

  Hoe werkt het activeren dan van een digitale code?

  Er zijn verschillende manieren om de digitale code te verzilveren op je Xbox.
  Je kunt dit doen via je console of de website van Xbox. ( binnenkort ook via de Xbox app ).

  Consoles:

  • Ga naar de Xbox Store in het startscherm van jouw Xbox One.
  • Ga naar het menu 'Games' om de knop 'Gebruik een code' te vinden en klik hierop.
  • Vul jouw code in en activeer jouw product

  Website:

  • Ga maar Xbox.com
  • Log in op jouw Xbox account
  • Klik rechtsboven in het scherm op jouw accountnaam
  • Selecteer 'Activeer code'
  • Voer de code in
  • Klik op Verzilveren of Redeem

  Als het invoeren van een code niet werkt op de console, ga dan altijd eerst naar de website van xbox, log in op je account en voer daar de code in. Vaak is dit een werkende work around.
  Nog even nalezen

  And thats a wrap.

  Mocht ik iets zijn vergeten, let me know.

   

   

1 artikel(en)